Bett 2012

Bett-messut on suuri koulutusteknoogian joka tammikuinen tapahtuma Lontoossa. Tammikuussa 2012 Bettiin osallistui Oulun opetustoimesta 43 henkilöä. Joukko koostui pääosin rehtoreista ja kehittäjäopettajista. Tapahtumapaikkana oli Olympia-messukeskus.

Koulun käytävän varrella oli tällaisia luokkia, joiden käytävän puoleinen seinä oli lasia. Siitä pystyi hyvin seuraamaan tunnin tapahtumia. Tämäkin kuva on otettu käytävältä lasin läpi.

Varsinaiset messut käynnistyivät keskiviikkona, mutta osa oululaisista kävi jo tiistaina tutustumassa Kentissä sijaitsevaan uudistushenkiseen kouluun nimeltä Cornwallis Academy. Itse olin siellä viimeksi muutama vuosi sitten, ja silloin koululla oli hienot tavoitteet, mutta käytännön toteutus oli vielä hiukan kesken. Nyt he olivat saaneet vanhan koulun tilalle kokonaan uuden koulurakennuksen, joka oli alunperinkin suunniteltu heidän haluamallaan tavalla. Uusi koulu otettiin käyttöön syyslukukauden 2011 alussa ja se iso rakennus nykyaikaisine kalusteineen ja laitteineen tuli maksamaan 38 miljoonaa puntaa.

Messuilla iPadejä ja 3D:tä

Messujen tarjonta oli valtavan laaja, joten, kuten messujen järjestäjäkin ilmoittaa, kannattaa ennakkoon hyödyntää heidän tarjoamaansa verkkotyökalua, jolla voi rakentaa itselleen oman henkilökohtaisen messuohjelman. Toki messuilla voi kierrellä ihan muutenkin vain, pysähtyen aina kulloinkin kiinnostavalta vaikuttavan aiheen kohdalle tutkimaan asiaa tarkemmin.

iPadin Garage Band -ohjelman bassovahvistimessa voi säätää basson soundit erilaisten mallien pohjalta itselle mieluisiksi. Sitten vain piuha PA-laitteisiin ja vot!

Yhden suuren osan messuista muodosti kova tekniikka (hardware), eli fyysiset laitteet. Viimeksi neljä vuotta sitten käydessäni silmiin pisti älytaulut, joita oli paljon eri toimittajilta. Älytauluja oli nytkin paljon ja entistä kehittyneempinä, mutta tänä vuonna ainakin omalla kohdallani huomio kiinnittyi erityisesti  iPadien suureen määrään mitä erilaisimmissa yhteyksissä. Itse en toistaiseksi omista iPadia, joten oli mielenkiintoista nähdä ja itsekin kokeilla laitetta ja sille tehtyjä sovelluksia. iPadin mahdollisuuksista musiikinopetuksessa nähtiin myös mielenkiintoisia demoja, kuten esimerkiksi tämä:

Vinkkejä iPadien opetuskäyttöön

Yksi selvästi näkyvillä ollut teknologia oli 3D-laitteet ja niitä varten tehdyt sovellukset esimerkiksi kehon toimintojen kuvaamiseen.

Tarjolla oli myös paljon sähköisiä oppimisympäristöjä ja jopa oppilashallintojärjestelmiä, jotka vaikuttivat ominaisuuksiltaan mielenkiintoisilta, esimerkiksi Frog.

Linkkejä

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Bett 2012

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s