iPadillä Windowsia ja Liven SkyDriveä

20120223-234014.jpg

Tuo yllä oleva kuva on ruutukaappaus iPadistä.

Tässä on nyt iPad2 kädessä eka päivää ja heti piti lähteä kokeilemaan ihan uusinta uutta, eli virtuaalista Windows-työpöytää ja sen myötä tietenkin Windows Liven SkyDriveä. Kysymys kuuluu: voiko iPadillä luoda ja muokata SkyDrivessä kansioita ja tiedostoja? Vastaus on: kyllä voi. Mutta siihen tarvitaan ainakin vielä tällä hetkellä virtuaalinen työpöytä. Sellaisen saaminen onkin sitten oma juttunsa, mutta meillä Oulussa sen tarjoaa Oulun Tietotekniikka (OTT).

Käyttöönotto oli naurettavan helppoa, mutta Windowsin käytettävyydessä tablet-laitteella on vielä hiomista. Suunta tuntuu kuitenkin oikealta, joten hyvältä näyttää. Alla kuvassa tilanne, jossa iPadillä on aloitettu testitiedosto SkyDrivessä, kirjoitettu tekstiä ja tuotu digikameralla otettu kuva.

20120223-234357.jpg

Tässä vielä osoite alkuperäiseen tiedostoon:
https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=633628829ff9ac7d&resid=633628829FF9AC7D!1060&parid=root

P.S.2. Koko tämä juttu tehtiin tällä yhdellä iPadillä kuvankaappauksineen kaikkineen. Kitarakuva tuotiin luontevasti ouka-tunnukseni alla olevasta kuvat-kansiostani. Tätä WordPressin-blogia kirjoittaessani en enää käyttänyt Windowsia, vaan iPadin WordPress-sovellusta (ilmainen). MELEKONEN! 🙂

2 thoughts on “iPadillä Windowsia ja Liven SkyDriveä

  1. Heikki Kontturi 24.2.2012 / 20:17

    Testasit kuin tilauksesta! Toivottavasti saisimme skydriven käyttöön.

  2. Samu 26.2.2012 / 00:23

    Tämähän tarkoittaa, että voit Applen täppärillä luoda MS omaa rakasta, c# -koodia! Tosin, ei varmaan kääntäminen ole mielekästä kuin hätätapauksissa, mainitsematta edes koodin luomista ilman näppäimistöä. Mutta hienoa kehitystä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s