Mobiilia motivaatiota SUS-hankkeessa

SUS = Smart Urban Spaces -hankkeen puitteissa Oulun Metsokankaan koulu perehtyy mobiililaitteiden hyödyntämiseen opinnoissa. Pekka Nikula esitteli hankkeen taustoja ja NFC/2D-teknologiaa ja sen hyödyntämistä kaupungin palveluissa. Opettajat Otto Leskinen ja Petri Korpi vetivät workshopin ja rehtori Kalle Komulainen toimi sihteerinä ja valokuvaajana. Pääsimme kokeilemaan MEL-työkalua (MobileMe Enhanced Learning) oppilaiden näkökulmasta. MELiä käytetään siis Android-mobiililIaitteella, esim puhelimella. Käytännössä oppilas ottaa valokuvia valitusta kohteesta ja kirjoittaa sen yhteyteen kommentin. Kuva ja kommentti latautuu automaattisesti verkkoympäristöön.

Testailimme tosiaan myös NFC-tagien ja 2D-viivakoodin lukua (datamatrix ja QR). Mielenkiintoinen teknologia, jota on aiemmin testattu Oulussa NFC:n osalta jo Smart Touch -hankkeen puitteissa. QR-tagit ovat esillä ITK:ssa muutenkin, ainakin Mobiili Paluu luontoon -tempauksen myötä (http://mobiili.posterous.com/). Kuvassa Petri Korpi esittelee Kurttilan Jukalle ja minulle MEL:n saloja.

20110406-123627.jpg

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s