Mobiilia motivaatiota SUS-hankkeessa

SUS = Smart Urban Spaces -hankkeen puitteissa Oulun Metsokankaan koulu perehtyy mobiililaitteiden hyödyntämiseen opinnoissa. Pekka Nikula esitteli hankkeen taustoja ja NFC/2D-teknologiaa ja sen hyödyntämistä kaupungin palveluissa. Opettajat Otto Leskinen ja Petri Korpi vetivät workshopin ja rehtori Kalle Komulainen toimi sihteerinä ja valokuvaajana. Pääsimme kokeilemaan MEL-työkalua (MobileMe Enhanced Learning) oppilaiden näkökulmasta. MELiä käytetään siis Android-mobiililIaitteella, esim puhelimella. Käytännössä oppilas ottaa valokuvia valitusta kohteesta ja kirjoittaa sen yhteyteen kommentin. Kuva ja kommentti latautuu automaattisesti verkkoympäristöön.

Testailimme tosiaan myös NFC-tagien ja 2D-viivakoodin lukua (datamatrix ja QR). Mielenkiintoinen teknologia, jota on aiemmin testattu Oulussa NFC:n osalta jo Smart Touch -hankkeen puitteissa. QR-tagit ovat esillä ITK:ssa muutenkin, ainakin Mobiili Paluu luontoon -tempauksen myötä (http://mobiili.posterous.com/). Kuvassa Petri Korpi esittelee Kurttilan Jukalle ja minulle MEL:n saloja.

20110406-123627.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s