Microsoftin workshopissa

20110406-033827.jpg

Marianna Nieminen toivotti tervetulleiksi ja sitten Timo Hänninen esitteli Live@edun ominaisuuksia ja käyttöönottoa. Läpi käytiin meille tuttua arkea, eli Outlook Webb App -sähköpostin ja kalenterien käyttöä, sekä Liven Office -työkaluja. Uusia asioita tulee uuden 365-paketin tullessa käyttöön ensi vuonna. Siinä sposti pysyy ennallaan, ja suurimmat muutokset näyttäisi tulevan pikaviestintään.

Uusi Multipoint server 2011 tuo mm kunkin koneen oman USB-paikan, mikä mahdollistaa vaikkapa kunkin oman muistitikun käytön ilman sen näkymistä toisille. Saatiin myös tietoa Office 2010 uusista ominaisuuksista.

Rousun Sami esitteli mielenkiintoisesti Live@edun käyttöä Haukiputaalla. Mukavan selkeitä esimerkkejä esim jaettujen kalenterien käytöstä: läksykalenteri, vanhempien keskusteluajat, resurssikalenterit koulun tilojen ja laitteiden varaamiseksi. Myös esimerkit SkyDriven jaetuista kansioista ja Ryhmä-työkalun käytöstä oli kiinnostavia. Mukava huomata, että saman suuntaisia ideoita on syntynyt eri puolilla Suomea.

Petri Ahokas Turusta esitteli yhdessä Samin kanssa esimerkein OneNoten käyttöä. Sami istui omalla koneelleen ja Petri käytti toista konetta, ja yhdessä he muokkasivat samaa OneNote-dokumenttia. Esimerkiksi ITK:n nettisivusto tuli OneNoteen napin painalluksella ja sitä pystyi sitten muokkaamaan ja myöskin merkintä lähteestä ja sen kellonaika tulee näkyviin. Yllättävän kätevä työkalu koulussa ja muuallakin – kannattaa todella tutustua, ja nimenomaan Web App -versioon, koska verkko tuo ohjelman käyttöön paljon hyviä puolia (esim tiedostojen saatavuus mistä ja millä koneella tahansa, tiedostojen jakamismahdollisuus jne).

Muuten, nämä kaikki ITK-raportit on tehty alusta loppuun, teksteineen kuvineen iPhonella. Tää lasille näpyttely ei onnistu 10-sormijärjestelmällä, mutta 2-sormijärjestelmällä yllättävän mukavasti. Ohjelmana on WordPressin ilmainen iPhone-sovellus, joka toimii kuin se kuuluisa entisen junan vessa. Ainoastaan joitakin asetusjuttuja ei pääse tekemään, mutta eipä oo ollut tarvekaan. Niitä voi viritellä sitten vaikka Macbookilla. Jostain syystä myöskään automaattinen Facebook-päivitys ei tunnu toimivan nyt.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s