WordPress

Tämä iltapäivä pyhitetään koulutusteknologiaopinnoissamme tämän WordPressin käyttöön. Luodaan blogeja ja sivustoja, muokataan niiden ulkoasua ja sisältöjä, ja mietitään WordPressin käyttöä myös pedagogisesta näkökulmasta.

WordPress on lähtökohtaisesti ja alun alkaen ajateltu blogityökaluksi, mutta nykyisillä ominaisuuksillaan tätä voi käyttää hyvin myös kotisivujen tekemiseen. Voidaan tehdä siis molempia, eli käyttäjällä voi olla WordPressissä oma erillinen blogi ja oma erillinen www-sivusto. Tai blogin voi myös sisällyttää www-sivuston yhdeksi osaksi.

Blogeissa ja sivustoissa on myös kommentointityökalu, kuten myös Liven Officen dokumenteissa. Opetuskäytössä kommentointimahdollisuutta kannattaa hyödyntää niin, että ohjaa oppilaat kommentoimaan ja itse toimii kommentoinnin ohjaajana (ei kannata hankkia burnouttia ryhtymällä itse kommentoimaan kaikkea). Linkin takana simppelejä vinkkejä blogien kommentointiin (englanniksi, jos joku tekee suomalaisen version, niin jakoon vaan! http://en.blog.wordpress.com/2011/02/15/comment-etiquette/

Kannattaa muistaa myös opetustoimen Liveohje-sivusto. Sieltä löytyy paljon vinkkejä paitsi Liven ja Outlookin, myös WordPressin käyttöön: http://liveohje.wordpress.com/

Tuo Liveohje-sivusto on muuten toteutettu blogina, eli siellä oleva sisältö on tehty artikkeleina, ei sivuina.

Tämä oma sivustoni taas on rakennettu sivuista, vaikkakin (ainakin tällä hetkellä) sen aloitussivuksi on asetettu näkymään blogin uusin artikkeli, joka on 17.2.2011 aamulla tämä artikkeli, mutta seuraavan artikkelin ilmestyessä se uusi artikkeli tulee automaattisesti tälle paikalle.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s