WordPress

Tämä iltapäivä pyhitetään koulutusteknologiaopinnoissamme tämän WordPressin käyttöön. Luodaan blogeja ja sivustoja, muokataan niiden ulkoasua ja sisältöjä, ja mietitään WordPressin käyttöä myös pedagogisesta näkökulmasta.

WordPress on lähtökohtaisesti ja alun alkaen ajateltu blogityökaluksi, mutta nykyisillä ominaisuuksillaan tätä voi käyttää hyvin myös kotisivujen tekemiseen. Voidaan tehdä siis molempia, eli käyttäjällä voi olla WordPressissä oma erillinen blogi ja oma erillinen www-sivusto. Tai blogin voi myös sisällyttää www-sivuston yhdeksi osaksi.

Blogeissa ja sivustoissa on myös kommentointityökalu, kuten myös Liven Officen dokumenteissa. Opetuskäytössä kommentointimahdollisuutta kannattaa hyödyntää niin, että ohjaa oppilaat kommentoimaan ja itse toimii kommentoinnin ohjaajana (ei kannata hankkia burnouttia ryhtymällä itse kommentoimaan kaikkea). Linkin takana simppelejä vinkkejä blogien kommentointiin (englanniksi, jos joku tekee suomalaisen version, niin jakoon vaan! http://en.blog.wordpress.com/2011/02/15/comment-etiquette/

Kannattaa muistaa myös opetustoimen Liveohje-sivusto. Sieltä löytyy paljon vinkkejä paitsi Liven ja Outlookin, myös WordPressin käyttöön: http://liveohje.wordpress.com/

Tuo Liveohje-sivusto on muuten toteutettu blogina, eli siellä oleva sisältö on tehty artikkeleina, ei sivuina.

Tämä oma sivustoni taas on rakennettu sivuista, vaikkakin (ainakin tällä hetkellä) sen aloitussivuksi on asetettu näkymään blogin uusin artikkeli, joka on 17.2.2011 aamulla tämä artikkeli, mutta seuraavan artikkelin ilmestyessä se uusi artikkeli tulee automaattisesti tälle paikalle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s